Ombygning og tilbygning

Drømmer I om mere plads? Måske kan en om- eller tilbygning være løsningen. Gennem livet skifter vores krav til boligen, og det kan være nødvendigt at bygge huset om eller opføre en tilbygning.

Det er ofte en meget omfattende og krævende proces at forandre ens nuværende bolig, og der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at få professionelle øjne med i processen så tidligt som muligt.

Vi samarbejder med dygtige arkitekter, der i samråd med jer og Viborg Tømrer, kan slå de helt rigtige streger. Gode idéer og drømme stemmer ikke altid overens med, hvad der er muligt rent byggeteknisk, så det er godt givet ud, at investere tid sammen med en dygtig arkitekt.

En tilbygning vil ofte have stor indvirkning på det nuværende hus, og der er derfor mange overvejelser, der skal svar på, inden du går i gang. Skal arkitekturen bevares eller skal tilbygningen stå i kontrast til det eksisterende? Der skal undersøges om det overhovedet et tilladt at ændre på dit hus. Måske det er fredet eller bevaringsværdigt eller omfattet af en lokalplan med restriktioner. Det er både billigere og bedre at gøre det rigtigt første gang.

Vi har været processen igennem mange gange og ved, hvor man skal være ekstra opmærksom. Vi har bygget alt lige fra topmoderne funkisvillaer til de fineste patriciavillaer om. Ligesom mange 60´er og 70´er villaerne har været i vores kyndige hænder gennem tiden.

Vi samarbejder med dygtige lokale håndværkere og tilbyder totalentrepriser, så I slipper for at koordinere de mange forskellige faggrupper. Vi sørger for at elektrikeren kommer ind til tiden, at VVS´eren får tid til at færdiggøre sit arbejde og at maleren får udleveret huset til tiden.

Lovgivning

Der er en række regler, love og bekendgørelser, der skal overholdes.

Som husejer har du pligt til at overholde byggeloven ligesom bygningsreglementet skal sikre kvaliteten i byggeriet. Sidstnævnte gælder for både nybyggeri, ændret anvendelse, tilbygninger, renovering og udskiftning. Sidst men ikke mindst er der BBR-loven, planloven og lokalplaner som skal overholdes. Det kan lyde indviklet, men hos Viborg Tømrer har vi styr på reglerne og vejleder dig gerne.

Ombygning
Ombygning og tilbygning

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os – vi ser frem til at høre fra dig.